Home

Rugaciune pentru luminarea gandurilor

Rugaciune pentru luminarea mintii, catre Sfantul Efrem cel

Rugaciune pentru luminarea mintii Această lumină o păstrăm în suflet pe parcursul vieții noastre prin păzirea poruncilor lui Dumnezeu. Pentru că lumină sunt poruncile Sale pe pământ, după cum spune în slujba Miezonopticii Pe lângă dispreţuirea şi respingerea gândurilor, este necesară alungarea lor, care nu se poate face decât prin rugăciune. Sfântul Grigorie Sinaitul a scris un capitol întreg, intitulat Despre alungarea gândurilor, în care citim: Nici un începător nu poate alunga vreodată vreun gând, dacă nu-l.. Rugăciune la întristări, spaimă, gânduri şi vise urâte care tulbură pe om. Dumnezeule, întru numele Tău mân­tuiește-mă și întru puterea Ta mă ju­decă. Dumnezeule, ascultă rugă­ciunea mea; pleacă urechea Ta la graiurile gurii mele. Ia aminte spre mine și mă ascultă, că m-am mâhnit întru îngrijorarea mea și m-am. Rugăciuni pentru luminarea minții. de ortodoxia 18/07/2017. 18/07/2017. 3 rugaciuni scurte si puternice catre Maicuta Sfanta. Rugăciune de mulţumire către Maica Domnului. Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE).

Alungarea gândurilor rele Doxologi

  1. area acestora în demersul lor școlar și nu numai. rugaciune; copil Arată mereu de 30 de ani! Vedeta care a împlinit 72 de ani uimeşte din nou: Acest lucru este imposibil! Dacă rămâne aşa până la 80 de ani.
  2. Rugăciune zilnică - Rugaciunea catre Gheorghe Hozevitul, se citeste in aceasta zi si iti aduce limpezirea gandurilor, linistea sufleteasca si bunastarea in familie Rugăciune 8 ianuarie - Iată și o rugăciune pe care e bine să o spui către Sfântul Gheorghe Hozevitul: Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut.
  3. eaza
  4. Cea mai puternică rugăciune pentru clipe grele (ajută la dobândirea răbdării și ne ferește de impulsivitate, decizii pripite sau porniri pe care le putem regreta): Doamne, Dumnezeul nostru, Care ai răbdat pri­go­ni­rile, batjocurile şi chiar moartea pe cruce pentru mântuirea noastră, Cel ce ai spus că prin răbdarea.
  5. une, ori lu
  6. tii si pentru lu
  7. area vederii dumnezeieşti şi iubirea nerătăcită faţă de Dumnezeu

Iata o rugaciune pentru liniste si ajutor, rugaciune pentru indepartarea necazurilor si pentru ajutor in toate la vreme de ispita si indoiala. Rugaciune puternica pentru luminarea gandurilor. Rugaciunea scurta pentru izbavirea de ispita din Plasmi lui David: Dumnezeule, întru numele Tău mân­tuiește-mă și întru puterea Ta mă ju­decă Rugăciune pentru sporul casei, binele familiei și izbăvirea de pagube. Stăpâne, Doamne, Dumnezeul nostru, care întru cele înalte locuieşti şi spre cele smerite priveşti, binecuvântează casa noastră şi cu puterea Ta, întăreşte-ne pe noi, robii Tăi (numele), cei ce locuim în ea. Bine este, Doamne, ca şi casa noastră să ne. Cu acelasi scop rosteste acum preotul si o rugaciune deosebita pentru moasa si alta pentru celelalte persoane care au ajutat la nastere, intrucat atingerea de lehuza si de prunc le este socotita ca o intinare, de care trebuie curatati564 (Ibidem, p. 71). pentru luminarea mintii si a gandurilor; la gura, pentru sfintirea cuvantului si a.

Rugăciune pentru căsătorie. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel Ce ai zis: Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu, si toate celelalte se vor adauga voua, daruieste-mi toate cele de trebuinta pentru a merge pe calea mantuirii. In mainile Tale este viata mea si fara Tine nu pot cunoaste nici implinirea si nici bucuria cea. Rugăciunea părinților pentru luminarea minţii copilului. Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, luminează minţile copiilor noştri cu harul Tău cel dătător de viaţă. Tu, Care dai celor înţelepţi înţelepciunea şi celor pricepuţi priceperea, trimite peste ei Duhul Tău cel Sfânt, dătătorul înţelepciunii, al.

Rugăciunea Sfintei Cruci Rugăciunile începătoare, care se citesc înainte de orice acatist: Rugăciune care se citeşte în fiecare post Rugăciunea bolnavului care nu poate dormi Rugăciunea doctorului pentru bolnavii săi Rugăciune pentru vrăjmaşi a Sfântului Nicolae Velimirovici Rugăciunea soților unul pentru altul Rugăciune pentru împăcare, înțelegere și înmulțirea. pentru luminarea minții. Sfinte Părinte Efrem, viețuind tu pe acest pământ, ai voit să urmezi desăvârșit Mântuitorului Hristos și ai lepădat toate cele ale lumii, luând chipul monahicesc. Viața ta călugărească e izvodită întru multe osteneli și nevoințe lăuntrice, cele mai multe fiind necunoscute chiar și viețuitorilor. Cea mai puternica rugaciune catre Sfantul Ioan Botezatorul. Sfinte Ioane, Sfinte Botezatorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu, inca inainte de a te naste, sa-i pregatesti pe oameni pentru venirea Fiului Sau, iar multimile atrase de faima sfinteniei tale si de puterea Duhului Sfant, ca cel al profetului Ilie, primeau botezul pocaintei in semn de convertire la Dumnezeu Pregatirea pentru meditatie incepe, ca si rugaciunea, cu intoarcerea privirii dinafara inauntru, adunarea si concentrarea gandurilor mintii in inima. Nu gandim numai cu mintea ci si cu inima, cu toata fiinta noastra, cu atentie, in liniste si reculegere. Prima gandire este ca suntem in fata lui Dumnezeu Rugaciune dupa Impartasire - Multumesc Tie, Doamne, Dumnezeul meu, ca nu m-ai lepadat pe mine pacatosul, ci partas a fi Sfintelor Tale Taine m-ai invrednicit. Multumesc Tie ca pe mine, nevrednicul, a ma impartasi cu preacuratele Tale daruri m-ai invrednicit. Ci, Stapane, iubitorule de oameni, Care pentru noi ai murit si ai inviat si ai daruit noua acceste infricosatoare si de viata facatoare.

Luminarea prin rugaciune (1) Cea mai veche scoala a omenirii erugaciunea. Cand inca nu erau dascali si abecedare, oamenii isi munceau mintea si isi mangaiau inima prin rugaciuni: invatau rugaciuni,cantau rugaciuni- se bucurau si se luminau prin rugaciuni. Scoala rugaciunii mai intai a imblanzit firea, a desteptat mintea si a intarit. Rugaciunea are efecte minunate încă dupa prima saptamana de ruga. Astfel, sufletul se liniștește, crește speranța și te apropie de Dumnezeu, Singurul care poate dărui tămăduirea atunci când aceasta este de folos pentru cel ce se află în dificultate.De multe ori, credinta si rugaciunea rostita din suflet, cu voce tare sau in gand. În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie ! (de trei ori) Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe no Rugăciunea lui Iisus este cea mai puternică rugăciune, care este alcătuită din cuvintele Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă. Această formulă de bază originală și tradițională a variat și variază ușor, în funcție de perioada istorică și de școala duhovnicească în care s-a folosit. Cele mai frecvente adăugări, chiar dacă nu sunt singurele, sunt Doamne. Rugăciune după Impărtăşire. Slava Tie, Dumnezeului nostru ! Multumesc Tie, Doamne, Dumnezeul meu, ca nu m-ai lepadat pe mine pacatosul, ci partas a fi Sfintelor Tale Taine m-ai invrednicit. Multumesc Tie ca pe mine, nevrednicul, a ma impartasi cu preacuratele Tale daruri m-ai invrednicit. Ci, Stapane, iubitorule de oameni, Care pentru noi.

Rugăciune la întristări, spaimă, gânduri şi vise urâte

Cele mai bune 42 imagini din Religie | Rugăciune, Citate

Un ritual simplu folosit de taranii rusi pentru a atrage banii in casa a fost sa aprinda o lumanare, sa frece mainile impreuna si sa spuna urmatoarele cuvinte: Trinka 5, Trinka 5, Trinka 5 de trei ori la rand. Se zvoneste ca acest lucru iti aducea automat in jur de 500 de dolari. Din pacate, cei mai multi oameni echivaleaza banii cu un. Arsenie Boca este cunoscut în întreaga lume pentru puterile supranaturale pe care le-a exercitat asupra omenirii. El vindecă necazurile tuturor celor care îi cer ajutorul. Rugăciunile lui Arsenie Boca fac minuni asupra vieții tale. Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca poate fi rostită în orice al moment al zilei pentru a te scăpa de rele.. Rugăciuni către Părintele Arsenie Boca prin care ne adresăm Lui Dumnezeu Tatăl ca celui care este izbăvitorul nostru. Se știe foarte bine faptul că Arsenie Boca este făcător de minuni, ajutând oamenii nu doar în perioada vieții sale, ci și după moarte 06.05.2019 - Explore Costea Mirela's board rugaciuni on Pinterest. See more ideas about rugăciune, spiritualitate, religie

Intre anii 1977-1978, dikaios-ul (termenul folosit pentru stareţul unui schit; câteodată este folosit pentru a desemna ajutorul stareţului unei mănăstiri) Schitului Sfânta Ana era călugărul Chiril. În timpul lunii septembrie a primit ca oaspete un creştin ortodox libanez, refugiat în Grecia din cauza războiului din Liban. Acest libanez evlavios avea o dorinţă puternică de a. Condacul 1. Comoara laudelor îngereşti, stâlpul cel de foc al drepţilor, mărirea neîncetată a glasurilor cereşti, oglinda Adâncului nevăzut, cum voi îndrăzni eu, cel cu minte pământească şi împovărată de multe griji lumeşti, a-ţi aduce cântare de laudă, de nu mă vei înţelepţi Tu, Stăpână, ceea ce ai născut pe Cel Căruia îngerii Îi cântă neîncetat: Aliluia 04.03.2020 - Просмотрите доску «rugaciuni» пользователя Marinchir в Pinterest. Посмотрите больше идей на темы «молитвы, православное христианство, атеизм» Rugaciune pentru luminarea mintii. Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, lumineaza mintile copiilor nostri cu harul Tau cel datator de viata. Tu, Care dai celor in telepti inte lep ciunea si celor priceputi priceperea, trimite peste ei Duhul Tau cel Sfant, datatorul intelepciunii, al cunostintei si al inte legerii Sa ne gandim, de pilda, de cat discernamant are nevoie asceza! Omul trebuie sa aiba in vedere puterile pe care le are, si starea lui duhovniceasca etc. Caci, daca intreci masura, vei ajunge sa nu mai poti face nimic, iar acest lucru va fi spre paguba intregii tale vieti duhovnicesti

Aducator de multa intelepciune si luminarea mintii pentru invatatura si reusita la examene, spor in casa) POVATUIRE: Acest acatist al Prea Sfantului Duh a fost tradus in limba romana pentru prima data in anul 1997 si are o importanta deosebita pentru formarea personalitatii, pentru intelepciunea noastra, pentru luminarea mintii si reusita la. Predica e pentru hrana și vindecarea sufletului, luminarea și înnoirea minții, limpezirea gândurilor și clarificarea priorităților. Îmbrățișarea este pentru confirmarea dragostei, mângâierea celui trist, încurajarea celui descurajat, felicitarea celui ce a muncit să câștige. Predica merge bine cu îmbrățișarea. Uneori o îmbrățișare deschide inima pentru o predică. Pentru care mare nevoie are omul la mai toată răsuflarea a ţinea arma Dumnezeieştii rugăciuni, ca să lupte cu dansa pe războinicul şi să-i risipească năvălirile şi impotrivirile lui, temandu-se, nu cumva aflandu-l pe el vrăjmaşul fără de armă, să-l rănească cu invoirile şi unirile gandurilor, şi să-l omoare Rugaciunea Marelui Vasile Multumesc Tie, Doamne, Dumnezeul meu, ca nu m-ai lepadat pe mine pacatosul, ci partas a fi Sfintelor Tale Taine m-ai invrednicit. Multumesc Tie ca pe mine, nevrednicul, a ma impartasi cu preacuratele Tale daruri m-ai invrednicit. Ci, Stapane, iubitorule de oameni, Care pentru noi ai murit si ai inviat si ai darui

Rugăciuni pentru luminarea minții - Ortodoxia

Invataturile lui Gheron Iosif Isihastul - 8: Despre rugaciune. Invataturile lui Gheron Iosif Isihastul - 8: Despre rugaciune. Dacă am voi să scriem toate cele referitoare la acest subiect din viaţa Stareţului nostru, am lungi mult cuvântul. Rugăciunea a fost pentru el o chestiune arzândă şi principala sa preocupare 10.04.2020 - Explore Bunea Elena's board credinta on Pinterest. See more ideas about rugăciune, psalmi, religie Rugaciuni dupa Impartasanie. Multumesc Tie, Doamne, Dumnezeul meu, ca nu m-ai lepadat pe mine pacatosul, ci partas a fi Sfintelor Tale Taine m-ai invrednicit. Multumesc Tie ca pe mine, nevrednicul, a ma impartasi cu preacuratele Tale daruri m-ai invrednicit. Ci, Stapane, iubitorule de oameni, Care pentru noi ai murit si ai inviat si ai daruit.

RUGĂCIUNEA mult folositoare pentru COPILUL TĂU: Sporirea

Pentru ce nu ajutam firii, avand vreme?Pana inca esti domn al gandurilor tale; pana nu seosteneste trupul si cugetarea; pana nu intru puterea altorazace binele tau; pana aratat iti este tie darul, iar nu cuindoiala, si de adancul inimii tale darul se apuca; panacand lacrimile tale sunt vestiri pentru iesirea ta:intampina, stai vitejeste. Despre Rugaciunea lui Iisus - vol.I II. Rugăciunea lui Iisus 51. Această dumnezeiască rugăciune care stă în chemarea Numelui Mântuitorului, este: Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă. Ea este rugăciune şi făgăduinţă şi mărturisire a credinţei; e dătătoare de Duh Sfânt şi de daruri dumnezeieşti, curăţitoare de inimi, izgonitoare de demoni.

Păzirea minții cu rugăciunea. Părinții niptici ai Bisericii noastre ne vorbesc foarte mult despre rugăciunea minții. Ne spun că niciun mijloc nu ne curățește mintea, precum trezvia. Când mintea ia aminte și prin trezvie este izbăvită de răspândire și de atacurile gândurilor rele, inima se slobozește de patimi Rugaciuni puternice: Rugaciune pentru momentele grele ale vietii O, Dumnezeule Mare, mantuieste-ma de toate relele. o, Dumnezeule Mare, care ai harazit (ai hotarat) mangaiere tuturor Sfintilor, harazeste-mi-o si mie, care ajuti si sprijini toate lucrarile, ajuta-ma si sprijina-ma in toate nevoile, scapa-ma de toate primejdiile, de toti dusmanii. Randuiala punerii numelui copilului nou-nascut. Rânduiala punerii numelui celui nou-născut e prescrisă, după Molitfelnic, să se facă în ziua a opta după naştere. Pruncul ar trebui adus atunci la biserică şi, stând afară, înaintea uşilor bisericii sau în pronaos (deoarece pruncul nu este încă botezat şi îmbisericit), preotul. Canon de rugaciune catre Sfantul Ierarh Chiril, Arhiepiscopul Alexandriei. T roparul Sfântului Ierarh Chiril, Arhiepiscopul Alexandriei, glasul al 3-lea: Pe ierarhii Domnului, pe tâlcuitorii dogmelor; pe păstorii alexandrinilor propovăduitori ai adevărului, perechea cea iubită de Dumnezeu; pe străluciţii luminători, risipitori ai.

RUGACIUNEA DE DIMINEATA a ultimilor stareti ai Optinei, ACATISTUL si RUGACIUNE PENTRU IZBAVIREA DE ANTIHRIST. Sfaturi duhovnicesti si profetii CRUD, DAR REAL: VARA este anotimpul in care MODA scoate carnea pe piata RUGACIUNEA MARELUI VASILE. Multumesc Tie, Doamne, Dumnezeul meu, ca nu m-ai lepadat pe mine pacatosul, ci partas a fi Sfintelor Tale Taine m-ai invrednicit. Multumesc Tie ca pe mine, nevrednicul, a ma impartasi cu preacuratele Tale daruri m-ai invrednicit. Ci, Stapane, iubitorule de oameni, Care pentru noi ai murit si ai inviat si ai daruit. Rugaciunea a doua a Sfântului Vasile cel Mare Stapâne, Hristoase Dumnezeule, Împaratul veacurilor si Facatorul tuturor, multumesc Tie pentru toate bunatatile câte mi-ai dat mie si pentru împartasirea cu preacuratele si de viata facatoarele Tale Taine. Deci, ma rog Tie, Bunule si Iubitorule de oameni, pazeste-ma sub acoperamântul Tau si.

Acatistul Sfintei Teodora din Tesalonic. Rugăciunea zilei de 29 august. Aceasta este cea mai puternică rugăciune a zilei de miercuri. Crucea necazurilor punând-o pe umerii tăi Hristos, nu te-ai lăsat biruită de deznădejde, ci ai răbdat cu vitejie toate încercările vieţii, şi astfel ai dobândit cununa sfinţeniei, Sfântă Teodora Despre rugaciunea lui Iisus. Această dumnezeiască rugăciune care stă în chemarea Numelui Mântuitorului, este: Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă. Ea este rugăciune şi făgăduinţă şi mărturisire a credinţei; e dătătoare de Duh Sfânt şi de daruri dumnezeieşti, curăţitoare de inimi, izgonitoare. Ci, Stapane, iubitorule de oameni, Care pentru noi ai murit si ai inviat si ai daruit noua acceste infricosatoare si de viata facatoare Taine, spre binefacerea si sfintirea sufletelor si a trupurilor noastre, da sa-mi fie si mie acestea spre tamaduirea sufletului si a trupului, spre izgonirea a tot potrivnicul, spre luminarea ochilor inimii. Un frate a intrebat pe un batran zicand: -Ce voi face,avvo,ca ma supara pururea gandurile curviei si nu-mi dau odihna nici macar un ceas,si pentru aceasta mare scarba are sufletul meu! -Fiule,doctoria acestei boli,adica a gandurilor spurcate,este aceasta:Cand vei simti ca iti seamana diavolul ganduri spurcate in inima ta,nu le primi,nici nu le lasa sa inceapa a se inradacina in inima ta,ci.

4. Rugaciunea inimii sau rugaciunea de sine miscatoare este rugaciunea in care inima se roaga mereu, fie ca omul mananca, fie ca doarme, fie ca vorbeste, fie ca lucreaza. 5. Rugaciunea vazatoare, este rugaciunea in care sufletul omenesc vede sufletul altor oameni, vede puterile ingeresti si cunoaste gandurile oamenilor. 6 Rugăciunea lui Iisus este cea mai puternică rugăciune, care este alcătuită din cuvintele Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă. Această formulă de bază originală și tradițională a variat și variază ușor, în funcție de perioada istorică și de școala duhovnicească în care s-a folosit O, Preasfântă Împărăteasă, Ceea Ce eşti Luminarea cetelor îngereşti şi oamenilor tare Apărătoare, Veselia Cea minunată a îngerilor Care ai dezlegat blestemul întristării Evei, Turnul Cel neclintit al cetelor creştineşti şi Scară cerească a tuturor celor ce se ostenesc întru lucrarea rugăciunii, Stâlpul de lumină Ce străluceşte în noaptea lumii, Văzătoarea. 11.06.2015 - Храни, Господь, всех тех, кого люблю, кто мне так дорог в жизни этой очень. Всем тем, кому помочь я не могу, ты помоги, прошу тебя, мой Отче! | Вступай в группу Статусы, стихи, притчи, мудрые высказывания в.

Stih: Sfinte părinte Chiril, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Cu puterea înţelegerilor şi cu luminarea harului, ai teologhisit, fericite, Treimea Cea de o fiinţă şi pe Fiul Cel Întrupat, Dumnezeu; şi arătându-te apărător al Născătoarei de Dumnezeu, acum între cei de sus eşti prea mărit Acatistul Sfinţilor Cuvioşi Rafail şi Partenie de la Agapia Veche. Troparul Sfinţilor Cuvioşi Rafail şi Partenie de la Agapia Veche Următori şi împlinitori ai Evangheliei Lui Hristos, Cuvioşilor Părinţi Partenie şi Rafail, sihaştrii prealuminaţi ai munţilor Moldovei; ostenindu-vă cu postul şi cu rugăciunea, aţi dobândit de la Dumnezeu aripi ale sufletului vostru, pentru. Acatistele sunt rugăciuni ortodoxe prin care cerem mai ales mijlocirea sfinţilor spre ne izbăvi la vreme de nevoie şi necaz. Sunt rugăciuni de ajutor pentru credincioși, în cazul de față Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași fiind citit cu multă credință de cei ce o iubesc pe Cuvioasa și aleargă la sprijinul ei ori de câte ori au o problemă, un necaz, o greutate sau. Spusă timp de 3 zile rugăciunea aceasta mare la Sfânta Ecaterina, aduce luminarea minții și ajutor în a lua cele mai bune hotarâri; Cea mai puternică rugăciune pentru îndeplinirea dorințelor și scăparea de necazuri. Rugăciunea mamei nu are egal pe lumea asta! Cea mai puternică rugăciune

Dumnezeule, întru numele Tău mântuieste-mă si întru puterea Ta mă judecă. Dumnezeule, ascultă rugăciunea mea; pleacă urechea Ta la graiurile gurii mele. Ia aminte spre mine si mă ascultă, că m-am mâhnit întru îngrijorarea mea si m-am abătut. Inima mea s-a tulburat întru mine si frica mortii a căzu Pentru care, folosindu-ne de virtutea ta, îţi zicem cu glas de bucurie: Bucură-te, sprijinitor al celor apăsaţi de răutatea celor vicleni; Bucură-te, că te-ai rugat pentru luminarea celor ce te nedreptăţeau; Bucură-te, că nu te-ai gândit la binele tău, ci numai la binele Bisericii O rugaciune scurta dar foarte frumoasa si plina de duh de viata. Este compusa de staretii de la Optina.Ea poate fi cuprinsă în pravila de rugăciune zilnică a oricărui creștin ortodox. Ea ne învață cum să primim cu pace toate întâmplările vieții și cu gând bun nadăjduitor în Pronia lui Dumnezeu Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu pentru libertate, pentru incetarea maniei Domnului si pentru pacea intregii lumi. Preasfanta Stapana, Imparateasa cerului si a pa­mantului, Maica lui Dumnezeu si Maica duhovni­ceasca a noastra, a pacatosilor, aparatoare, acopera­mant, ajutor, nadejde si scapare a celor ce alearga la tine

Ci, Stapâne, Iubitorule de oameni, Care pentru noi ai murit si ai înviat si ai daruit noua aceste înfricosatoare si de viata facatoare Taine, spre binefacerea si sfintirea sufletelor si a trupurilor noastre, da sa-mi fie si mie acestea spre tamaduirea sufletului si a trupului, spre izgonirea a tot potrivnicului, spre luminarea ochilor inimii. Articole din Acatiste si rugaciuni scrise de acoperamantulmaiciidomnului. Condac 1. Nu ne pricepem noi, cei cufundați în valurile multor păcate, a te lăuda pe tine, Sfinte Melchisedec, Rege al dreptăţii, Rege al păcii, fără tată, fără mamă, fără spiţă de neam, dar voind a ne învrednici și noi, precum Avraam oarecând de binecuvântarea ta, înălțăm lui Dumnezeu din. Apoi graieste urmatoarele rugaciuni : Multumesc Tie, Doamne, Dumnezeul meu, ca nu m-ai lepadat pe mine pacatosul, ci partas a fi Sfintelor Tale Taine m-ai invrednicit. Multumesc Tie ca pe mine, nevrednicul, a ma impartasi cu preacuratele Tale daruri m-ai invrednicit. Ci, Stapane, iubitorule de oameni, Care pentru noi ai murit si ai inviat si ai. Rugaciunea este inaltarea mintii si a simtirii sufletesti spre Dum­nezeu. Prin ea, sufletul credinciosului respira in atmosfera duhovni­ceasca, tainica a vietii in Hristos, este convorbirea noastra cu Dumnezeu, aripile sufletului spre El, sau, cum spune Evagrie monahul: Rugaciu­nea este urcusul mintii spre Dumnezeu (Filocalia vol. I, p. 80) Rugaciuni inainte de Sfanta Impartasanie . I n numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.. S lava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie. S lava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie. S lava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie.. I mparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste.

Citește azi, 8 ianuarie, Rugăciunea pentru limpezirea

Merci mult ,frate pentru linkul spre Acatistul Rugului Aprins în format MP3 . Comentariu de Micael Nicolas — martie 17, 2010 @ 18:53 | Răspunde. va rog mult sa puneti Ac. Maicii Domnului <> INTREG nu pe bucatele de la Icos 8 pauza. Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu RugĂciunile Înainte de ÎmpĂrtĂŞIRE. Rugăciunea întâi . a Sfântului Vasile cel Mare . Stăpâne Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce eşti izvorul vieţii şi al nemuririi, Făcătorul a toată făptura văzută şi nevăzută, Fiul Tatălui Celui fără de început, Cel ce eşti împreună-veşnic cu Dânsul şi împreună fără de început, Care pentru multa bunătate. Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi.. Doamne miluieste. Dumnezeule cel mare si laudat, necuprins de gand si de cuvant, care ai zidit pe om cu mana Ta, tarana luand din pamant, si cu chipul Tau l-ai cinstit pe el; Iisuse Hristoase, numele cel preadorit, impreuna cu Parintele Tau cel fara de inceput si cu Preasfantul si Bunul si de viata Faca­torul Tau Duh, arata-Te la robul Tau (N. giciunea neincetatl pentru a ajunge la curd(ia inimii, luminarea sufleteas-Cum sd ne indeletnicim cu Rugdciunea lui lisus cd gi unirea intru desdvArgire a liun-trului lor cu Dumnezeirea. Pe lAngi cirfile enumerate anterior, existd, de asemenea, o intreag5 literafuri ce cu-prinde sfaturi duhorrniceqti pentru nevoitorii Rugiciunii lui lisus

Rugaciune pentru luminarea mintii - CrestinOrtodox

Buna ziua tuturor! :) Incepand de azi puteti sa postati cereri pentru probleme de sanatate, dupa formatul cunoscut: numele~tara~problema de sanatate Aceste rugaciuni sunt gratuite! Sper sa am cat mai putin de lucru! Cu tot dragul, babi : Am avea deci mai intai un apofatism ca simtire a lui Dumnezeu care nu e vazut, si apoi sus de tot, ar fi luminarea. Aceasta inseamna ca rugaciunea in inima e o rugaciune patrunsa de o mare simtire. Frica de pedeapsa lui Dumnezeu pentru pacate, parca ii strange celui ce se roaga inima si stoarce din ea lacrimi Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție. Împărate ceresc, Mângâieto­rule, Duhul adevărului, Care pretutindenea ești și toate le îm­plinești, Vistierul bunătăților și dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și mântuiește, Bunule, sufletele noastre In ziua a opta dupa nastere, pruncul e adus de moasa la biserica si, stand afara in pridvor inaintea usilor ca unul ce nu este inca botezat si imbisericit, preotul il binecuvanteaza, facandu-i semnul crucii la frunte, pentru luminarea mintii si a gandurilor; la gura, pentru sfintirea cuvantului si a suflarii, si la piept, pentru ferirea inimii de poftele si patimile trupesti; apoi ii citeste o. Rugaciunea Sfantului Prooroc Daniil: O, Doamne, Dumnezeule cel mare si minunat, Care pazesti legamantul si indrumarea pentru cei ce Te iubesc pe Tine si iau aminte la poruncile Tale! Pacatuit-am, faradelege am facut, ca..

Pentru ca este posibil ca fiind brusca, aceasta activitate sa dea nastere în inimile slabe si neobisnuite unei ispite foarte subtiri, care nu are consecinte serioase dar care poate opri rugaciunea. În cazul unei asemenea dureri Parintii învata sa rostim rugaciunea lui Iisus cu voce tare. În cazul în care nevoitorul are inima puternica. Predica e pentru hrana și vindecarea sufletului, luminarea și înnoirea minții, limpezirea gândurilor și clarificarea priorităților. Îmbrățișarea este pentru confirmarea dragostei, mângâierea celui trist, încurajarea celui descurajat, felicitarea celui ce a muncit să câștige. Predica merge bine cu îmbrățișarea Rugăciunea întâi, a Sfântului Vasile cel Mare Mulţumesc Ţie, Doamne Dumnezeul meu, că nu m-ai lepădat pe mine, păcătosul, ci m-ai învrednicit a fi părtaş al Sfintelor Tale Taine. Mulţumescu-Ţi că pe mine, nevrednicul, a mă împărtăşi cu preacuratele şi cereştile Daruri m-ai învrednicit. Ci, Stăpâne, Iubitorule de oameni, Care pentru noi ai murit şi ai înviat şi ne. Marturii despre minunile Maicutei Domnului. Publicat pe august 23, 2013 de Elena. Marturii. Vizitand diverse pagini pe internet ,am adunat cateva dovezi ale minunilor pe care rugaciunea le face in viata noastra. Am citit Acatistul Buneivestiri timp de 2 luni, pt ca-mi doream sa trec peste o perioada foarte grea, plina de singuratate si. Sfanta Cuvioasa Parascheva - 14 octombrie. Preacuvioasei noastre maici, mult-milostivei Parascheva, prinos de umilinta ii aducem noi nevrednicii pacatosi pentru mijlocirile sale. Ca mari daruri ne-am invrednicit a dobandi, de la izvorul cel pururea curgator de bunatati al Mantuitorului nostru, si sa-i cantam : Bucura-te, Paraschevo, mult.

Pentru fiecare facea o inchinaciune si zicea aceasta rugaciune: - Preasfanta Treime, miluieste pe cutare care m-a miluit pe mine pacatosul! Apoi si-a pus cojocul, Psaltirea si toiagul in strana si a inceput sa faca metanii cu rugaciunea lui Iisus, mai mult de un ceas In rugaciunea aceasta se cere ajutor pt a avea o viata linistita, Parintele Arsenie Boca cerea ajutor pentru a avea o eternitate langa Dumnezeu!!! Noi trebuie sa ne rugam pentru ce va fi dupa viata aceasta nu pentru viata pamanteana. Pentru a avea liniste in viata aceasta trebuie sa cerem iertare si puterea de a nu mai cadea in ispite Povatuiri Duhovnicesti - Sfantul Isacc Sirul. Publicat pe 30/01/2012 de Trezire divina. Si pentru Sfantul Isaac Sirul, ca si pentru toti parintii asceti, viata crestina este o lupta continua, un razboi nevazut, cu ispitele, incercarile si patimile dinlauntru si din afara. El aminteste de mai multe feluri de razboaie ale diavolului impotriva. Published on Mar 7, 2011. Published in: Sports, Education. Rugaciuni - Plansurile Sf. Efrem Sirul. 1. CELE SAPTE PLANSURI ALE SFANTULUI EFREM SIRULRugaciuni pe care le rostesc cei ce vor sa-si schimbe voia lor cea plecata catre patimi si dezmierdariAceste plansuri sa-ti dea putere/ Sa-i faci pe altii, citind, sa spere/Deschide-le ochii sa-L.

Ajuta-ma, Doamne, sa iubesc Biserica, sa starui in rugaciune si sa am ravna pentru implinirea poruncilor Tale. Sa ma spovedesc ori de cate ori umbra pacatului va tulbura mintea mea, mai inainte ca gandul murdar sa devina fapta. Daruieste-mi ca primind dezlegare de pacate sa-mi indrept viata dupa cum Iti este bineplacut Tie Acatistul Sfântului Iacob Netsvetov, Luminătorul Alaskăi (26 Iulie) mai. 29. CONDACUL 1. Cum te vom mări pe tine, fericite Părinte Iacov, cel ce te-ai arătat luminător al celor din întunericul neștiinței, vas al alegerii, propovăduitor al Adevărului, căruia cei mântuiți prin tine cântă: Bucură-te, Sfinte Părinte Iacov. ACATISTUL Sfintei Teodora din Tesalonic ( 5 APRILIE ) Rugaciunile incepatoare: I n numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin. S lava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie! S lava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie! S lava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie! I mparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule.

Rugăciunea pentru alungarea răului!Scapă imediat de

Fara rugaciune, viata este plina de suspine. Publicat pe 22/07/2014 de Trezire divina. Lumea înconjurătoare acţionează binefăcător asupra omului cu frumuseţile ei, iar sufletul putincios să se desfăteze de frumuseţea lumii este un suflet înalt. Însă omul care a ajuns la desăvârşire contemplă în sufletul său o frumuseţe. Ci, Stăpâne, iubitorule de oameni, Care pentru noi ai murit si ai înviat si ai dăruit nouă aceste infricosătoare si de viată făcătoare Taine, spre binefacerea si sfintirea sufletelor si a trupurilor noastre, dă să-mi fie si mie acestea spre tămăduirea sufletului si a trupului, spre izgonirea a tot potrivnicul, spre luminarea. Condacul 1. Rugându-te pentru întreaga fire omenească, întru Duhul Sfânt ai văzut suferinţa şi sfâşierea femeii care îşi tăiase venele şi ai vestit celui pe care l-ai vindecat de ochi să-i vină degrabă în ajutor. De aceea, te rugăm, Preacuvioase Părinte Efrem, să ne miluieşti şi pe noi, ca să ne învrednicim a-ţi grăi.

Rugăciune puternică pentru vremuri grele și nu numa

# 8 ~~~ Dhealing Prayer 2013. Buna ziua tuturor! Incepand de azi puteti solicita Rugaciuni Feng Shui 2013 pentru probleme obisnuite ( rezultate bune la scoala, succes intr-o tranzactie in derulara, in vanzarea unui teren, in rezolvarea unui litigiu etc.- n.tr) Sunt fericit ca multe astfel de cereri si-au gasit rezolvarea in ultimii cativa ani Iubirea pentru Mântuitorul Iisus creşte iar iubirea pentru oameni e mai mare. Mă rog Domnului Iisus pentru râvnă, pentru darul rugăciunii şi pentru luminarea minţii. Mă rog cu bucurie şi mă simt foarte liniştită cu rugăciunea Ta, Iisuse. O mică încercare. Sper să o trec cu bine, prin răbdare. Am rostit mai mult rugăciunea lui. Dec 31, 2017 - Nici descantecele, nici vrajitoriile, nici fermecatoriile, nimic, nimic nu poate sa-ti faca nimeni, daca ai trei lucruri: daca postesti sfintele posturi, daca esti marturisit curat si daca mergi regulat la biserica. Nu-ti poate face nimen Dar inafara de orice rugaciune tainica, Sfantul Isaac Sirul arata ca, orice gandire cu frica lui Dumnezeu, orice cugetare duhovniceasca, orice grija a mintii pentru mantuire si orice munca pe care o facem cu rabdare, smerenie si dragoste crestina spre folosul semenilor nostri si spre slava lui Dumnezeu, este de fapt o rugaciune, si zice: Se. Asa ca, rugaciunea ar trebuie inceputa cu sentimentul de recunostinta pentru tot ceea ce este si tot ceea ce a fost, pentru ca asa a fost sa fie pana acum. Apoi, cu sentimentul iubirii sa ta imaginezi prin gand, cu emotie, traind deja visul tau

RUGACIUNE pentru sanatatea mintii

Atunci cand simti ca ai de-a face cu o persoana nu tocmai pozitiva, spune o rugaciune in gand pentru ea (eu spun de obicei Rugaciunea Inimii de 3 ori, sau Tatal Nostru), daca persoana injura (si mai ales daca dracuie) spune in gand Doamne iarta-l, iar daca vezi ca insista cu dracuitul, spune-i direct si cu zambetul pe buze: Nu-l mai. Rugaciuni Miracol. October 30, 2014 ·. Viata Sfântului Nectarie Taumaturgul vindecătorul 9 noiembrie. Acest sfânt, unul dintre cei mai noi sfinti canonizaţi de Biserica Greciei în acest secol, s-a născut la 1 octombrie 1846, în Silivria, un orăşel situat în provincia Tracia din nordul Greciei, pe malul mării Marmara În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie ! (de trei ori) Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte ACATIST LA ICOANA MAICII DOMNULUI AXION ESTIN DIN BISERICA MĂNĂSTIRII DERVENT, CONSTANŢA zi de prăznuire - 11 iunie Condacele şi Icoasele Condacul 1 Comoara laudelor îngereşti, stâlpul cel de foc al drepţilor, mărirea neîncetată a glasurilor cereşti, oglinda Adâncului nevăzut, cum voi îndrăzni eu, cel cu minte pământească şi împovărată de multe griji lumeşti, a-ţi. Trebuie stiut - Mesia - era un cuvant care il numea pe Mantuitorul, caci evreii stiau ca Mesia, adica unsul lui Dumnezeu, Hristosul, se va intrupa si naste din semintia lui David, psalmistul, profetul si imparatul David.De aceea cand vom auzi totdeauna in evanghelie cuvant, sa stim si sa cunoastem ca si aceasta chemare se adresa lui Iisus Hristos contemplat, vazut, inteles ca Mesia, adica.