Home

Abrud obiective turistice

Obiective turistice din Abrud Atractii turistice Abru

 1. Obiective turistice din Abrud. 1. Biserica de lemn din Cojocani. Biserica de lemn din Cojocani, comuna Mogos, judetul Alba se afla pe noua lista a monumentelor istorice. Lacasul de cult dateaza din secolul XVIII si a fost inaltat in locul unui alt lacas de lemn inc... Cazare: Cazare Abrud Subcategorie : Biserici Abrud. 2
 2. Obiective turistice din zona Abrud (15-25 Km) Zona Abrudului dispune de multe obiective turistice cu valoare istorica, dar si multe oportunitati de petrecere a vacantelor: Mocanita, un mod inedit de a vedea imprejurimile Abrudului Turism de agrement si agroturism / turism rural Biserica Adormirea Maicii Domnului Biserica romano-catolica Rosia.
 3. a Piata Eroilor, in timp ce Biserica Sf

Afla ce poti vizita in Abrud, Romania, atractii si obiective turistice Abrud Informatii turistice pe Turistik.r Palatul Apor. Abrud, Romania. Locatie: Abrud, Alba, Romania. Palatul Apor este o cladire-monument istoric simbolica pentru orasul Alba Iulia, aflata in incinta Cetatii Vauban din apropierea Bibliotecii Bathuaneum. A fost ridicata in a doua jumatate a sec. XVII si a apartinut contelui Stefan Apor Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Abrud Coordonate GPS: 46.2556877,24.1735115 Vezi si alte obiective turistice din Abrud Obiective turistice Articol principal: Biserici din Abrud . Casa lui Ioan Buteanu, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Avram Iancu ; aici a avut loc la 3 aprilie 1848 adunarea revoluționarilor români din Munții Apuseni Posted in Educatie, Hobby, Timp liber, Turism | Tagged Abrud, obiective turistice Abrud, obiective turistice Alba, turism, turism Abrud, turism Alba, turism judetul Alba | Leave a reply Cheile Caprei - Cheile Fenesului. Posted on June 18, 2013 by romaniaperfecta

Obiective turistice Abrud - RoTurism Inf

Obiective turistice [modificare | modificare sursă] Articol principal: Biserici din Abrud . Casa lui Ioan Buteanu, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Avram Iancu ; aici a avut loc la 3 aprilie 1848 adunarea revoluționarilor români din Munții Apuseni Obiective turistice Abrud Casa lui Ioan Buteanu, unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai lui Avram Iancu. Casa tribunului Ioan Sulutiu, creator al artileriei motilor, gazda a revolutionarilor A.Golescu si B.Iscovescu din tara Romaneasca; Casa lui Ioan Boeriu, vice-prefect si primar al Abrudului intre 1848-1849; Casa memoriala Alexandru.

Biserica Romano-Catolică din Abrud : Obiective turistice Alba. Biserica Romano-Catolică din Abrud se află în Piaţa Eroilor din această localitate a judeţului Alba, fiind construită de coloniştii germani în stil gotic, undeva spre sfârşitul secolului al XIII-lea. Printre primele atestări documentare, se numără şi o însemnare a. Vezi si alte obiective turistice din Abrud. Biserica Unitariana din Abrud. Biserica Unitariana din localitatea Abrud este situata in Piata Eroilor. Obligati sa-si paraseasca biserica, unitarienii au construit acest lacas de cult vis-a-vis de Biserica romano-catolica ce o det Biserica Unitariană din Abrud: Obiective turistice Alba. Biserica Unitariană din Abrud se află în sud-vestul Pieţei Eroilor din localitate. Ea este deţinută de consiliul local Abrud, încă din anul 1986. Biserica a fost construită în 1786, unitarienii luând această decizie după ce au fost nevoiţi să părăsească biserica romano.

va oferim rezervari pentru hoteluri si pensiuni atat in tara cat si in strainatate, bilete de odihna. tratament precum si pachete turistice complexe www.apulumtravel.ro Agentii_overlay_960x150_ribbon div-gpt-ad-1438238519393 Locatie: Abrud, Alba, Romania Biserica Ortodoxa Sfanta Treime din Abrud, judetul Alba, se afla pe strada Marasesti nr.2 si in acest loc a functionat intre 1680 - 1918 scoala primara romaneasca (confesionala), fiind intretinuta de biserica Abrud, o pagina de istorie. Sa nu uitam ca daca stim unde sa cautam, putem descoperi locuri minunate in tara noastra. Abrudul ar putea deveni un oras turistic, daca am incerca putin sa schimbam lucrurile in bine. Un orasel cu istorie ar putea fi un punct de atractie turistica, daca se evidentiaza povestea lui si se pune accent pe arhitectura. Cazare Abrud, Accommodation Abrud, Orasul Abrud,Informatii Cazare Orasul Abrud,Hoteluri Pensiuni Vile Abrud,Rent a Car,Obiective Turistice,vreme,clima,harti,trasee.

Cele mai frumoase locuri de vizitat în MUNȚII APUSENI

Atractii si obiective turistice Alba. Sortare dupa: Obiective turistice Alba Active Agrement Castele si Cetati Chei si defilee Delta, Lacuri si Baraje Manastiri si biserici Monumente ale naturii Obiective culturale Parcuri si rezervatii naturale Pesteri, saline si cascade Orașul Moscova este situat în partea nord-vestică a județului Alba, în Valea Arazii, un afluent al râului Arieșul Mare, si este situat la 102 km.distanța de la Alba Iulia, capitala de judet, iar la o distanță de 26 km nord-vest de Câmpeni.Terenul arabil al comunei este de numai 315 hectar, în timp ce pajiștile și fânețele au o suprafață totală de 758 de hectare. Pădurile.

Ghid turistic Abrud, Romania - Infotour

POARTĂ - ABRUD, JUD. ALBA, 1793. Poarta înaltă din Abrud, datată cu inscripţie în anul 1793 a fost amplasată în sectorul meşteşugurilor care folosesc lemnul ca materie primă tocmai pentru a ilustra nivelul artistic ridicat atins în acest domeniu. Dat fiind prestigiul social al porţilor înalte în spaţiul transilvănean şi. Mic dejun. Deplasare pe ruta Geoagiu-Bai - Abrud - Campeni - Rosia Montana - Geoagiu Bai (200 km). Obiective: INTOARCERE IN TIMP SI PLIMBARE CU MOCANITA (intre Abrud si Campeni Gara), COMPLEXUL ROSIA MONTANA (o destinatie turistica aparte, un loc unde natura si istoria se intalnesc cu progresul si deciziile politice Țara Moților începe tradițional la Bistra, înainte de Câmpeni, numit mai demult Topani de către moți sau Topfesdorf de către austrieci, considerată tradițional capitala moților, iar satele de pe râul Arieș, spre Turda (Lupșa, Sălciua etc.) sunt locuite de mocani

Un incendiu de vegetație uscată, care s-a propagat la litiera pădurii, a izbucnit vineri pe raza localității Ampoița. Detașamentul de Pompieri din Alba Iulia intervine la fața locului cu 3 autospeciale de stins incendii. Intervenția este în dinamică, au transmis pompierii. Știre în actualizare Sursă: ISU Alba Foto: Arhiv Televiziunea Română a realizat în această săptămână, împreună cu Centrul de Cultură Augustin Bena Alba, mai multe ediții speciale ale emisiunii Tezaur Folcloric, filmările fiind făcute în Sala Unirii din Alba Iulia, în Palatul Cultural din Blaj și în Castelul de la Sâncrai Amenzi în valoare de peste 27.000 de lei, 26 de certificate de înmatriculare și 6 permise reținute de polițiștii din Alba. Amenzi în valoare de peste 27.000 de lei, 26 de certificate de înmatriculare și 6 permise reținute de polițiști, în urma unei acțiuni desfășurate în perioada..

Obiective turistice Abrud De vizitat in Abrud, Romani

turism Abrud Romania Perfect

 1. Abrud Localități Wiki Fando
 2. Abrud Ghid turistic Abrud ghiduri turistice Abrud strazi
 3. Biserica Romano-Catolică din Abrud : Obiective turistice
 4. Biserica Unitariană din Abrud: Obiective turistice Alba
 5. Sejur Abrud 2021, sejururi si vacante in Abru

Biserica Ortodoxa Sfanta Treime din Abrud, Romania

 1. Abrud, o pagina de istorie Romania Perfect
 2. Wikizero - Abru
 3. Cazare Abrud Oferte cazare Abrud Cazare Hotel Pensiuni
 4. Obiective turistice Alba - RoTurism Inf
 5. Obiective turistice horea alba
 6. POARTĂ - ABRUD Muzeul Etnografic al Transilvanie
Judetul Alba - Harta Romaniei

Țara Moților - Apuseni - Rovial Turism Braso

Arhive ACTUALITATE - Pagina 2238 din 2482 - Alba2

 1. EO
 2. Obiective turistice Maramureș: Stațiunea Mogoșa
 3. ✅ TOP 10 Obiective Turistice Arieseni | Atractii in Muntii Apuseni
 4. TOP 10 Maramures Romania. Visit UNESCO Wood Churches, Maramures Forest Railway

Scarisoara & Garda de Sus - thing to see and do

Locul celebru din Apuseni vizitat de turiști din toată lumea: „Parcă ești în povești”

Băile Felix - Informatii Romania

Mocănița, trenul cu abur din Munții Maramureșului

Vintage Pub - Informatii RomaniaPoiana Narciselor – Negrileasa | Pensiunea Floare de colt

Tara Maramuresului - Prezentare Ghid Turistic

 1. Abrud ❌ Alba ❌ Mai 2021
Biserica Albă - Informatii RomaniaHotel Privighetoarea - Informatii Romania